Een taxi bestellen,

Gepost op

Een taxi bestellen! Je zal maar in de vroege ochtend naar Schiphol of Eindhoven Airport moeten, dan wil je natuurlijk geen minuut te laat komen en vóór de spits op de weg zijn! Betrouwbare taxichauffeurs: die zijn dus nodig.


Via het vliegveld

Daarom kun je via vliegvelden uitstekend taxi's bestellen. Let op! Schiphol heeft onlangs wegens frauderende taxichauffeurs die honderden euro's voor een ritje binnen Amsterdam vroegen aan toeristen, zijn reglementen verstrengd. Iets waar u als 'zoeker' uiteindelijk van profiteert. Overigens houden veel vliegtuigmaatschappijen connecties met taxibedrijven, die betrouwbaar zijn, en kom je via hen gemakkelijk aan een taxi.


Betaal niet teveel

Wat houdt dat in? Bereidt je goed voor. Reken desnoods, of vraag rond, hoeveel een ritje van her en der zoal gaat kosten. Zelfs het internet kan je daarbij helpen! Zit je in het buitenland en moet je naar het vliegveld of een bekende plek? Vraag locals en zij weten vrijwel alles over de prijzen. Voorkom dat je belazerd wordt. Hoe bestel je een taxi?


Bellen, email of anders

Op allerlei manieren krijgt u tegenwoordig contact met een taxibedrijf. Allen hebben een website, of staan genoteerd in de Gouden Gids (of gewoon op Google met telefoonnummer). Velen hebben een Facebookpagina, of staan op feesten of zelfs midden in de stad. Vaak werken zij met hun achternaam. Vraag eventueel wat een ritje gaat kosten, hoelang de rit is en of er gemeten wordt met een meterstand of een vaste prijs. Hoeveel personen passen er in de auto? Een 'stomme' vraag die toch voor de zekerheid beantwoord moet worden. Is de taxi invalide bestendig? Ook dat is handig om na te gaan. Is er ruimte voor de koffers? En ga zo maar door.  Kijk bijvoorbeeld op De Roo taxi en autoverhuur


Taxi Bestellen?

Dat hangt helemaal af vanaf waar je rijdt. Doorgaans vraagt een taxi chauffeur: een starttarief dat een wettelijk maximum heeft van 2,93 euro (voor een auto voor 4 personen), plus een kilometer tarief: dat bijvoorbeeld 2,19 euro is. Je rijdt 7 kilometer, dan betaal je 2,93 euro (als het een maximum tarief is) plus 7 keer 2,19 euro. Vervolgens betaal je het laatste: een tijdtarief per minuut (dat overigens ook verschilt per busje of auto). Dit maximum is wettelijk vastgesteld op 0,36 cent per minuut. Dus stel je bent duur uit met een taxi chauffeur, dan heb je de 2,93 start + 15,33 voor de afstand en 5,40 (15 x 0,36) voor de tijd. (Wat een rekensom!) Deze (dure) taxichauffeur die de maximale toegestane tarieven gebruikt kost voor 7 kilometer 23,71 euro! Maar er zijn eveneens goedkopere taxichauffeurs.


Delen